Nors komentaruose negailima kritikos tiek paminklo išvaizdai, tiek Rusijos užmojui tokiu būdu žymėti užimtas teritorijas, Kremliaus kontroliuojama žiniasklaida šią istoriją bando pateikti visai kitaip.

Esą tai paminklas vietos gyventojai Anai, kuri „išdrįso“ Ukrainos karius pasitikti su sovietine vėliava ir vėliau ją „apgynė“. Taip teigia Mariupolyje lankęsis Vladimiro Putino vadovaujamos partijos „Vieningoji Rusija“ atstovas Andrejus Turčiakas.

Tačiau pati istorija su sovietų vėliava labiau panaši į tragikomediją. Teigiama, jog pagyvenusi moteris su sovietine vėliava išėjo pasitikti Ukrainos karių, nes manė, jog tai Rusijos kariškiai.

Išklausę ilgą, padėkos kupiną kalbą Ukrainos kariai atėmė sovietinę vėliavą ir ją sutrypė purve. Supykusi moteris atsisakė iš ukrainiečių imti jai siūlomą maistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)