Tuo metu pasaulis šventė ir tikėjosi, kad tas žiaurus karas bus paskutinis, sakė V. Zelenskis, prisijungęs prie renginių vaizdo ryšiu. Tačiau karas sugrįžo kaip Rusijos invazija į Ukrainą, kuri, pasak jo, yra toks pat žiaurus karas kaip ir tas, kurio pabaiga minima kiekvieną gegužę.

Pasak jo, prieš ukrainiečius buvo panaudota beveik 1 000 raketų, daugumos jų taikiniai buvo civiliniai objektai – vaikų darželiai, mokyklos ir universitetai. „Okupantai jau nužudė 220 vaikų, ir mes dar nežinome, kokia padėtis okupuotose teritorijose“, – kalbėjo jis.

„Rusijos valstybė nepasirengusi nutraukti karo. Jie svajoja užkariauti Ukrainą ir kitas Europos šalis. Jie vis dar svajoja, kad laisvė Europoje išnyks“, – sakė jis.

Danai mini savo išsilaisvinimą iš Vokietijos okupacijos gegužės 4 dieną, prisimindami tą 1945 metų datą, kai per radiją išgirdo, kad Danijoje pasidavė vokiečių kariuomenė.

Daugybė žmonių dalyvavo minėjimo renginiuose, kurie vyko dviejuose didžiausiuose Danijos miestuose, nešdami deglus ir rodydami solidarumą su Ukraina.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją