Ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, atitinkamai nuo 8 val. ryto iki 18 val. vakaro bus atverti pabėgimo koridoriai, pranešė Rusijos gynybos ministerijos Humanitarinio koordinavimo štabas.

„Per šį laiką Rusijos ginkluotosios pajėgos ir Donecko liaudies respublikos formuotės nutrauks visas kovines operacijas, daliniai bus atitraukti saugiu atstumu“, – sakoma pranešime.

Anksčiau trečiadienį Maskva teigė, kad gali būti evakuojama daugiau civilių gyventojų, tačiau Ukraina, priešingai, pranešė apie naujas atakas šioje vietoje.

Mariupolio policijos viršininkas Mychaylo Veršyninas BBC sakė, kad plieno gamykloje įstrigę 500 sužeistų žmonių, iš kurių 200 yra kritinės būklės.

Apie tris dienas truksiantį Rusijos puolimo prieš plieno gamyklą „Azovstal“ sustabdymą buvo paskelbta tą pačią dieną, kai Europos Sąjungos valstybės narės ėmėsi svarstyti galimą draudimą tiekti rusišką naftą – kol kas griežčiausią bloko žingsnį dėl Maskvos invazijos į kaimyninę šalį.

Trečiadienį iš Mariupolio buvo išgelbėta dar keli šimtai žmonių. Ukrainos ministro pirmininko pavaduotoja Iryna Vereščuk sakė, kad tai „dar viena maža pergalė“, paskelbusi, kad 344 moterys, vaikai ir pagyvenę žmonės saugiai nugabenti į Ukrainos kontroliuojamą Zaporižios miestą.

I. Vereščuk padėkojo JT darbuotojams ir Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui už paramą vykdant šią operaciją. JT patvirtino, kad Zaporižioje humanitarinę pagalbą gauna daugiau kaip 300 civilių gyventojų.

Tuo tarpu į Mariupolį, kurį beveik visiškai užėmė Maskva, atvyko Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Sergejus Kirijenka, trečiadienį paskelbė Donecko separatistų lyderis Denisas Pušilinas „Telegram“ žinutėje.

Buvęs Rusijos ministras pirmininkas S. Kirijenka Kremliuje yra atsakingas už Rusijos vidaus politiką. Pasak D. Pušilino, jis apsilankė Iljičiaus plieno gamykloje ir Mariupolio uoste.

S. Kirijenka ir Vladimiro Putino partijos „Vieningoji Rusija“ generalinis sekretorius Andrejus Turčakas taip pat lankėsi Volnovachos mieste.

D. Pušilinas rašė, kad vadinamosios Donecko liaudies respublikos gyventojai aukšto rango Kremliaus pareigūno vizitą suprato kaip signalą, kad „Rusija čia sugrįžo visiems laikams“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją