„Sekretorius yra visiškai paskiepytas ir gavęs stiprinamąją dozę nuo viruso, jam pasireiškia tik lengvi simptomai“, – sakoma departamento pranešime.

Departamento atstovas Nedas Price'as sakė, kad A. Blinkenas negalės pasakyti ketvirtadieniui planuotos seniai lauktos kalbos apie politiką Kinijos atžvilgiu.

„Jis tikisi kuo greičiau sugrįžti į departamentą ir atnaujinti visas savo pareigas bei keliones“, – sakoma pranešime.

A. Blinkenas kelias pastarąsias dienas nebuvo asmeniškai susitikęs su prezidentu Joe Bidenu tad valstybės vadovas nelaikomas glaudžiai su juo kontaktavusiu asmeniu, nurodė Valstybės departamentas ir Baltieji rūmai.

Tačiau A. Blinkenas anksčiau trečiadienį Valstybės departamente susitiko su Švedijos ministre pirmininke Ann Linde.

Valstybės sekretorius, kuriam ankstesnę dieną atliktas COVID-19 testas buvo neigiamas, dar kartą pasitikrino pajutęs ligos simptomus po susitikimo su A. Linde, nurodė jo departamentas.

N. Price'as sakė, kad visi su valstybės sekretoriumi betarpiškai bendravę asmenys buvo informuoti. A. Blinkenas antradienį taip pat susitiko su Meksikos užsienio reikalų sekretoriumi Marcelo Ebrardu ir pasakė Valstybės departamente kalbą apie politiką Lotynų Amerikos atžvilgiu.

Šeštadienį vakare A. Blinkenas kartu su daugybe kitų svečių dalyvavo viename Vašingtono viešbutyje surengtoje kasmetinėje Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos vakarienėje.

Komikas Trevoras Noah pristatydamas A. Bideną pajuokavo, kad ši iškilminga vakarienė yra koronaviruso „superplatinimo“ renginys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją