„Ukrainoje Izraelio samdiniai praktiškai surėmę pečius su „Azovo“ kovotojais“, – prokremliškam radijui „Sputnik“ sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Azovo“ pulkas iškilo 2014-aisiais, kai jam priklausantys kraštutinių dešiniųjų aktyvistai griebėsi ginklų, kad Ukrainos rytuose padėtų kovoti su prorusiškais separatistais. Šis pulkas vėliau tapo pavaldus Ukrainos kariuomenei. Jo nariai šiuo metu kaunasi su į Ukrainą įsiveržusiomis Rusijos karinėmis pajėgomis ir ypač bando atremti jų puolimą Mariupolyje.

Pareikšdama, kad „Azovo“ gretose kaunasi Izraelio samdiniai, Maskva tik dar labiau pakurstė įtampą su šia šalimi, kai prieš tai Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tvirtino, kad Adolfas Hitleris turėjo „žydiško kraujo“. Tokie jo pareiškimai Izraelyje sukėlė įniršį, ir šalis pavadino juos „neatleistinais, keliančiais pasipiktinimą“ ir „baisia istorine klaida“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat apkaltino Izraelį, kad šis remia „neonacių režimą Kyjive“. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra žydų kilmės.

Rusijos vyriausiasis rabinas Berelis Lazaras sukritikavo šalies užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, kuris teigė, kad Hitleris tariamai turi žydiškas šaknis.

„Nemanau, kad turiu teisę patarinėti Rusijos diplomatijos vadovui, bet būtų puiku, jei jis atsiprašytų žydų ir tiesiog pripažintų savo klaidą“, – komentare žygų agentūrai sakė B. Lazaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)