„Tai vienas žiauriausių karų nuo nacių invazijos į Ukrainą, tai ne vaikų darželis“, – anot Vokietijos žiniasklaidos agentūros „DPA“, A. Melnykas taip sureagavo į pirmadienį interviu metu pateiktas O. Scholzo pastabas.

Interviu metu O. Scholzas sakė, kad praėjusį mėnesį Ukrainos priimtas sprendimas nepriimti Vokietijos prezidento Franko-Walterio Steinmeierio „užkirto jam kelią“ apsilankyti Kyjive.

Taip nepriimtina elgtis su „šalies, kuri tiekia tiek daug karinės, finansinės pagalbos, kuri yra būtina dėl saugumo garantijų, kuri yra svarbi Ukrainai ateityje, prezidentu“, – sakė O. Scholzas.

Tačiau A. Melnykas atmeta O. Scholzo argumentus. „Valstybės vadovas neturėtų elgtis kaip kokia įžeista kepenų dešra“, – atsakė jis, pavartodamas vokišką terminą „beleidingte Leberwurst“, reiškiantį lengvai įsižeidžiantį ir humoro jausmo neturintį žmogų.

A. Melnykas, kuris Kyjivo ambasadoriumi Vokietijoje dirba nuo 2015-ųjų, nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario mėnesį yra vienas iš didžiausių Vokietijos valdžios kritikų.

Ambasadorius yra dviprasmiška asmenybė: kai kurie vokiečiai jį laiko pašinu vyriausybės kojoje, o kiti piktinasi jo dažna kritika Berlynui, kurią laiko nediplomatiška ir nenaudinga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)