42 tūkst. tonų tanklaivis „Sunny Liger“ šiuo metu yra išmetęs inkarą prie Amsterdamo, nes jo aptarnauti kol kas nesiėmė nė viena uosto įmonė.

Prieš dieną iškrauti krovinį taip pat atsisakė Roterdamo doko darbuotojai.

„Vakar vėlai vakare mes paprašėme visų Amsterdamo uosto įmonių neleisti laivui prisišvartuoti ir jo neiškrauti“, – sakė FNV profesinės sąjungos uosto darbuotojų skyriaus pirmininkė Asmae Hajjari.

„Laivas į Amsterdamo uostą neįplauks“, – pridūrė ji.

Kaip rašoma jūrų tinklalapyje MarineTraffic.com, prieš savaitę iš Primorsko netoli Sankt Peterburgo išplaukusio tanklaivio, plaukiojančio su Maršalo salų vėliava, galutinė kelionės taškas – Amsterdamas.

„Šiuo metu laivas yra išmetęs inkarą Šiaurės jūroje. Iki šiol jis neprašė leidimo įplaukti į uostą“, – sakė Amsterdamo uosto atstovė Marcella Wesseling.

„Iš principo mes negalime neleisti jam įplaukti, nes laivui netaikomas sankcijų (Rusijai) režimas“, – pridūrė ji.

Tačiau bendrovė, atsakinga už laivo vilkimą į uostą, pareiškė atsisakysianti tą daryti, jei bus paprašyta. Anot įmonės, dėl to gali susidaryti nesaugi situacija, jei protestuotojai norės užblokuoti laivo įplaukimą į uostą, pranešė Nyderlandų naujienų stotis „RTL Nieuws“.

Savo ruožtu M. Wesseling pridūrė, kad laivui pasiprašius, jis gali būti įleistas į uostą, tačiau „tik jei tą daryti saugu“.

„Jei kyla abejonių, mes galime priimti kitokį sprendimą“, – sakė Amsterdamo uosto atstovė.

"Uosto laivybos paslaugų teikėjai ir terminalas nurodė, kad jiems kelia susirūpinimą šio laivo aptarnavimo saugumas“, – pabrėžė M. Wesseling.

Europos Sąjunga įvedė penkis sankcijų paketus karą prieš Ukrainą pradėjusiai Rusijai.

Nepaisant to, naftos produktai ir dujos nėra įtrauktos į šiuos ribojimus.

Nyderlandų užsienio reikalų ministras Wopke Hoekstra penktadienį pareiškė, kad teisiškai negalima neleisti laivui „Sunny Liger“ įplaukti į Nyderlandų uostą, tačiau jis teigė pritariantis dokininkų veiksmams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją