„Mes ir toliau raginame amerikiečius nevykti į Ukrainą... Tai aktyvaus karo zona, tai nėra ta vieta, į kurią reikėtų keliauti“, – sakė Pentagono atstovas žiniasklaidai Johnas Kirby televizijai CNN kitą dieną po to, kai pasirodė pranešimų apie Willy Josepho Cancelio žūtį.

W. J. Cancelio motina Rebecca Cabrera sakė CNN, kad jos 22 metų sūnus pirmadienį žuvo Ukrainoje, į kurią atvyko kovo viduryje ir dirbo privačiam kariniam rangovui.

Ji teigė, kad sūnaus kūno dar nesusigrąžino. Jis paliko žmoną ir vaiką, kuriam dar nėra vienerių metų.

Jo žmona Brittany Cancel sakė „ABC News“, kad jos vyras „labai norėjo savanoriauti“ Ukrainoje ir „išvyko ten norėdamas padėti žmonėms“.

J. Kirby išreiškė užuojautą B. Cancel šeimai ir sakė suprantantis jo „altruistinius motyvus“, kartu pabrėždamas, kad yra būdų, kaip paremti Ukrainą „saugiai ir veiksmingai“. Jis pridūrė, kad Pentagonas neturi informacijos apie tai, kaip W. J. Cancelis žuvo.

Iškart po Rusijos invazijos, prasidėjusios vasario 24 dieną, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino užsieniečius savanorius kovoti už jo šalį.

Kovo mėnesį Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad į kvietimą atsiliepė dešimtys tūkstančių savanorių iš dešimčių šalių.

Ketvirtadienį Londone buvo pranešta apie, kaip manoma, pirmą žuvusį konflikte kovojusį britą. Dar vienas britas dingo be žinios.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)