Ukrainiečiai tyčia užtvindė kaimą kartu su didžiuliu laukų ir pelkių plotu aplink jį, kad sutrukdytų Rusijos tankų puolimui, ir taip išlošė brangaus laiko Ukrainos gynybai pasiruošti.

Demydivas

„Visi tai supranta ir niekas dėl to nė kiek nesigaili“, – „The New York Times“ teigė pensininkė Antonina Kostučenka, kurios namų svetainė dabar pilna vandens.

„Išgelbėjome Kyjivą!“ – sakė ji su pasididžiavimu.

Nuo pat karo pradžios Ukraina dažnai naikino infrastruktūrą, kad įveiktų kiekybiškai didesnę Rusijos armiją.

Demydivas

Demydivas buvo užtvindytas, kai kariai atidarė netoliese esančią užtvanką ir į kaimą paleido vandenį. Kitur Ukrainoje kariškiai nedvejodami sprogdino tiltus, bombardavo kelius, gadino geležinkelio linijas. Tikslas buvo sulėtinti Rusijos progresą, nukreipti priešo kariuomenę į spąstus.

Iki šiol Ukrainoje buvo sugriauta daugiau nei 300 tiltų, sakė šalies infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas. Kai rusai pirmąją invazijos dieną bandė užimti svarbų oro uostą už Kyjivo, Ukrainos pajėgos apšaudė pakilimo ir nusileidimo taką.

Demydivas

Karo ekspertai sako, kad tokie veiksmai suvaidino svarbų vaidmenį Ukrainai stengiantis sulaikyti Rusijos pajėgas šiaurėje ir neleisti joms užimti sostinės Kyjivo.

„Akivaizdu, kad ukrainiečiai yra labai kūrybingi, bandydami apsunkinti rusų gyvenimą“, – „The New York Times“ sakė JAV Užsienio politikos tyrimų instituto vyresnysis bendradarbis Robas Lee. „Protinga sulėtinti bet kokį greitą puolimą“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)