Vietinės ligoninės duomenimis, trys žmonės buvo sužeisti, o dar vienam lūžo koja.

UNIAN skelbia, kad 70-ies metų moteriai plyšo plaučiai ir apdegė krūtinė, du vyrai patyrė akių ir nosiaryklės nudegimus, 50-ies metų vyrui – atviras kojos lūžis. Dviem iš nukentėjusiųjų medikų pagalba buvo suteikta vietoje, likusieji paguldyti į ligoninę.

Pažymima, kad miesto gyventojai išėjo į gatves protestuodami prieš planuojamą netikrą „referendumą“ ir norėdami parodyti, kad Chersonas yra Ukrainos.

Rusijos kariuomenė Chersoną užėmė kovo 2 dieną. Nuo to laiko mieste nuolat vyksta mitingai prieš okupantus.

Chersone rusų pajėgos skelbė ketinančios surengti „referendumą“ dėl vadinamosios „Chersono liaudies respublikos“ sukūrimo. Iš pradžių planuota jį surengti nuo gegužės 1 iki gegužės 10 d., vėliau jis perkeltas į balandžio 27 d.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo Rusiją, kad Ukraina pasitrauks iš derybų, jei Chersone įvyks toks vadinamasis „referendumas“. Rusijos užsienio reikalų ministerija į tai sureagavo teigdama, kad neva nieko nežino apie tokius planus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)