„Turime ruoštis ilgai istorijai. Aktyvios fazės Donbase nutraukimas, perėjimas prie „pozicionavimo“, nereiškia karo pabaigos. Vyks taktiniai veiksmai, reidai, antskrydžiai, karas... Tai pakankamai ilga istorija, ji gali būti gana ilga, gali tęstis iki Naujųjų metų. Viskas priklauso nuo daugybės aplinkybių“, – sakė O. Arestovičius.

Tuo metu Maskvoje su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu susitikęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienio vakare pareiškė: „Vis dar tikimės, kad susitarimų pavyks pasiekti diplomatiniais kanalais“.

Tačiau JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį pareiškė, kad V. Putinas iki šiol nedemonstravo jokio rimto noro užbaigti karą Ukrainoje diplomatinėmis priemonėmis, nepaisant virtinės tarptautinių iniciatyvų.

„Iki šiol nematėme jokio ženklo, kad prezidentas Putinas rimtai nusiteikęs dėl prasmingų derybų“, – A. Blinkenas sakė JAV Senato užsienio ryšių komitetui.

Antradienį daugiau nei 40 valstybių antradienį susirinko parodyti paramą Ukrainai per JAV vadovaujamas derybas Ramšteino oro bazėje, Vokietijai pakeitus savo politiką ir paskelbus, kad į Ukrainą atsiųs 50 priešlėktuvinių tankų.

O Lenkija ir Bulgarija informavo, kad Rusijos valstybinė dujų bendrovė „Gazprom“ joms pranešė, kad nuo trečiadienio sustabdys tiekimą, nebent pradės mokėti rubliais.

JK trečiadienį paragins pasaulį aprūpinti Ukrainą karo lėktuvais, o Vakarų galios iki šiol nenorėjo daryti, bijodamos krizės peraugti į tiesioginį konfliktą su Rusija.

Pranešama, kad Rusijos mieste Belgorode, maždaug 40 km nuo Ukrainos sienos, nugriaudėjo sprogimai. Vietos Rusijos pareigūno teigimu, sprogimai sudrebino šaudmenų sandėlį, apie civilių aukas nepranešta.

Rusija teigė perėmusi visą Chersono regiono Ukrainos pietuose kontrolę, intensyvūs mūšiai ir toliau vyksta Donbase.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)