Pasak jų atstovo generolo majoro Shaukato Sultano, atakuoti Šiaurės Vaziristano regione naktį nutarta gavus žvalgybos pranešimą, jog viename pastatų, kuriame įrengtas ginklų, amunicijos, sprogmenų sandėlis, gali būti susirinkę nemažai kovotojų.

"Turimais pradiniais duomenimis, nukauta nuo 25 iki 30 smogikų, tarp kurių buvo ir užsieniečių", - sakė jis "Reuters" korespondentui

Kalnuotose Šiaurės Vaziristano vietovėse šį mėnesį dažnokai vyko nuožmūs mūšiai tarp saugumo pajėgų ir islamo kovotojų.

Iš viso po kovo 1-osios, kai vyriausybės kariuomenė nukovė 45 islamo kovotojus, jų draugai, daugiausia puštūnai, keršydami, nužudė daugiau kaip 120 žmonių.

Pasak žvalgybos atstovų ir vietinių gyventojų naujausios atakos taikiniu tapo medresė, islamo mokykla, kurios savininkas yra dvasininkas Maulana Sadiqas Nooras, bei gretimas pastatas Chatos Kili kaime netoli Miranšaho miesto Šiaurės Vaziristane, 400 km į pietvakarius nuo Islamabado.

Žvalgybos karininkas sakė, kad "saugumo pajėgos atakuodamos panaudojo du kobromis vadinamus sraigtasparnius ir artileriją". Tačiau neaišku, ar tuo metu M.S.Nooras buvo medresėje.

Šį bei kitą dvasininką, Maulaną Abdulą Khaliqą Haqqani persekioja teisėsaugos pareigūnai, nes jie įtariami islamo kovotojų rėmimu.

Smurtas šiame genčių rajone reiškia su "al Qaeda" teroristais susijusių kovotojų iššūkį prezidentui Pervezui Musharrafui, kuris aktyviai remia JAV karą su terorizmu.

Pakistano pareigūnai tvirtina darantys viską, ką gali, kad neleistų islamo kovotojams kirsti sieną su Afganistanu ir ragino pastarosios šalies vyriausybę imtis ryžtingesnių veiksmų tvarkai pasienio regione įvesti.