Šaltinis teigė, kad apie tai oficialiai bus pranešta vėliau antradienį per tarptautinį gynybos ministrų susitikimą JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pakvietė apie 40 šalių dalyvauti konferencijoje dėl karo Ukrainoje, ji antradienį vyks Ramšteino JAV oro pajėgų bazėje Vokietijoje.

Konferencijos tikslas – užtikrinti ilgalaikį Ukrainos saugumą ir suverenitetą. Tikimasi, kad daugiausia dėmesio bus skirta šalies gynybos poreikiams po karo.

JAV Gynybos departamentas aiškiai nurodė, kad tai nėra NATO globojama konferencija, tarp pakviestųjų yra šalių, kurios nėra Aljanso narės.

Prieš šią konferenciją L. Austinas ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas lankėsi Kyjive, ten sekmadienį susitiko su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir susitarė suteikti Ukrainai papildomos karinės pagalbos. Jiems taip pat buvo suteikta svarbi informacija, ko reikia Ukrainos gynybai, šios detalės bus aptartos su konferencijoje davyvausiančiomis JAV partnerėmis ir sąjungininkėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)