Pranešama, kad jis buvo paimtas į nelaisvę mūšyje netoli Iziumo.

„Rusijos armijos karys iš Krymo, sulaukęs žmonos skambučio iš namų ir su aptaręs, kad reikia prievartauti Ukrainos moteris, buvo sučiuptas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų netoli Iziumo“, – tvirtina buvęs Rusijos valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas.

Balandžio 12 d. Ukrainos žvalgyba paskelbė perimto telefoninio pokalbio tarp šio Rusijos kario ir jo žmonos fragmentą. Jų bendravimas sukėlė didelį rezonansą.

Per pokalbį girdima, kaip moteris duoda leidimą savo vyrui prievartauti Ukrainos moteris. „Taip, aš leidžiu. Tik nepamiršk apsaugos“, – juokdamasi sako rusė.

Žiniasklaida nustatė kario tapatybę. Rusijos Oriolo mieste, esančiame už 350 kilometrų nuo Maskvos, gimęs ir augęs karys į Krymą persikėlė praėjus keleriems metams nuo pusiasalio aneksijos. Jo motinos Irinos Bykovskajos įrašai socialiniuose tinkluose įrodo, kad jos sūnus priklauso Rusijos ginkluotosioms pajėgoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)