Nuo gegužės pradžios visiškai nuo koronaviruso paskiepytiems atvykėliams nebereikės neigiamo PGR testo, taip pat nereikės izoliuotis laukiant testo rezultato, penktadienį pranešė tarnybos. Tuomet reikės tik patvirtinimo apie visišką vakcinaciją ir sveikatos draudimo.

Nepasiskiepiję asmenys galės pasirinkti – arba pateikti ne anksčiau kaip prieš tris dienas atliktą neigiamą PGR testą, arba penkias dienas izoliuotis viešbutyje. Ribojimų atšaukimas „paspartins ekonomikos atsigavimą“, sakė vyriausybės vadovas Prayutas Chan-O-Cha, pažymėdamas didelę savo šalies priklausomybę nuo turizmo.

Prieš koronaviruso pandemiją turizmo sektorius sukurdavo 20 proc. Tailando bendrojo vidaus produkto (BVP). 2019 metais šalyje apsilankė beveik 40 mln. užsieniečių. Tuo tarpu 2021-aisiais jų buvo mažiau bei 428 000. Šiais metais šalis tikisi apie 5,5 mln. lankytojų.

Tailandas, siekdamas suvaldyti pandemiją, įvedė griežtus ribojimus. Be kita ko, atvykus buvo reikalingas 14 dienų karantinas viešbutyje. Tačiau viešbučiai, restoranai ir turizmo bendrovės jau seniai daro spaudimą Tailando institucijoms švelninti ribojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją