Užsienio reikalų ministerija paskelbė sankcijas „generolams, vykdantiems žiaurumus fronte, taip pat asmenims ir įmonėms“, remiantiems prezidento Vladimiro Putino kariuomenę.

Užsienio reikalų sekretorė Liz Truss socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad kad sankcijos įvestos „tiems, kurių rankos suteptos ukrainiečių krauju“.

JK vyriausybė priėjo prie išvados, kad Rusijos vykdomas civilinės infrastruktūros bombardavimas yra „tyčinis“, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Tarp asmenų, įtrauktų į juodąjį sąrašą, yra pulkininkas leitenantas Azatbekas Omurbekovas, vadovaujantis Rusijos kariuomenės daliniui, įvykdžiusiam karo nusikaltimų Bučos mieste.

Buča – netoli Kyjivo esantis miestas, kur atsitraukus rusų pajėgoms buvo rasta dešimtys brutaliai nužudytų civilių lavonų, kai kurie – surištomis rankomis, tapo rusų pajėgų vykdomų žiaurumų simboliu.

A. Omurbekovas anglakalbėje žiniasklaidoje vadinamas „Bučos skerdiku“.

Ukrainos aktyvistų grupė paskelbė identifikavusi rusų vadą, vadovavusį kariniam daliniui, kaltinamam karo nusikaltimų vykdymu Kyjivo priemiestyje Bučoje, kurioje rasta masinių kapaviečių ir civilių kūnų.

„InformNapalm“ pranešimuose socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Telegram“ tvirtino, kad 64-ajai atskirai motorizuotai šaulių brigadai, kurią Ukrainos gynybos ministerija kaltina karo nusikaltimų vykdymu, vadovavo 40 m. pulkininkas leitenantas A. Omurbekovas.

Laikraštis „The Times“ praneša, kad kariuomenės vadą, vadinamąjį „Bučos skerdiką“ pernai lapkritį palaimino ortodoksų šventikas.

„InformNapalm“ praminė vadą „karo piktadariu“ ir pasidalino jo asmenine informacija: namų adresu, elektroninio pašto adresu ir telefono numeriu.

„Istorija rodo, kad didžiąją dalį kovų kaunamės savo sielomis“, – „The Times“ citavo taip po mišių kalbėjusį A. Omurbekovą.

Mišioms vadovavo ortodoksų šventikas, Chabarovsko vyskupas.

JK sankcijos taip pat paskelbtos trims generolams ir Gynybos ministerijos atstovui spaudai Igoriui Konašenkovui, rodo atnaujintas sąrašas, skelbiamas vyriausybės tinklalapyje.

Sąraše yra ir laikinasis Rusijos nepaprastųjų situacijų ministras Aleksandras Čiuprijanas.

Tarp juridinių asmenų, įtrauktų į juodąjį sąrašą, yra koncernas „Kalašnikov“, gaminantis garsiuosius automatus AK-47. JK nurodė, kad rusų kariai naudoja šio koncerno ginklus Ukrainoje.

JK taip pat įvedė sankcijas Rusijos geležinkelių monopolininkei „Rossijskije železnyje dorogi“ ir jos generaliniam direktoriui Olegui Beloziorovui, nurodžiusi, kad ši bendrovė užtikrina Rusijos karinės įrangos gabenimą į Ukrainą.

Atskirai JK vyriausybė paskelbė naujų prekybos sankcijų, įskaitant draudimą importuoti Rusijos sidabrą, medienos gaminius ir ikrus.

Iždo kancleris Rishi Sunakas sakė, kad naujomis priemonėmis siekiama „sukelti tolesnį ekonominį skausmą V. Putino ekonomikai dėl jo barbariškų ir nepateisinamų atakų prieš suverenią valstybę“.