Ukraina patvirtino, jog ketvirtadienį Donbase į okupuotųjų sąrašą buvo įtraukti 42 kaimai. „Tai atsitiko šiandien ir gali būti, kad rytoj mūsų pajėgos juos susigrąžins“, - optimizmo neprarado ukrainiečiai.

Tuo tarpu prie Mariupolio aptikta masinė kapavietė. Ukrainos uostamiesčio Mariupolio meras Vadymas Boičenka sakė, kad „iš miesto gatvių ėmė dingti lavonai“, ir apkaltino rusus „slepiant savo nusikaltimų pėdsakus ir tam panaudojant masines kapavietes kaip vieną iš instrumentų“.

Skaičiuojama, kad toje masinėje kapavietėje, kurios ilgis siekia net 300 metrų, gali būti palaidota keli tūkstančiai žuvusių ukrainiečių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino pranešimus, kad Rusija atmetė pasiūlymą dėl „Velykų humanitarinės pertraukos“.

Paliaubas, kurios truktų keturias dienas, pasiūlė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas. Tai apimtų stačiatikių krikščionių Velykų laikotarpį, kuris prasideda nuo vėlaus šeštadienio iki sekmadienio ryto.

Gera žinia Ukrainai ta, kad JAV paskelbė apie naują 800 mln. dolerių vertės pagalbą užpultai šaliai. Pinigai bus skirti ginkluotei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)