Įstatymų leidėjai taip pat paragino kitas ES valstybes nares nedelsiant nutraukti Rusijos naftos ir dujų importą.

Parlamentas paminėjo „gausius liudijimus ir įrodymus apie žiaurius masinius nusikaltimus, kuriuos įvykdė Rusijos kariuomenė“. Tarp jų – ukrainiečių civilių žudymas, kankinimas, seksualinė prievarta ir išniekinimas Bučoje, Irpinėje, Mariupolyje ir kitose vietose.

Rezoliucijoje priduriama, kad Rusija taip pat grobia ir deportuoja Ukrainos piliečius į savo teritoriją. Taip pat pažymima, kad šalis remia demokratinių valstybių iniciatyvas konsoliduoti pastangas renkant ir tiriant įrodymus apie Rusijos vykdomus karo nusikaltimus.

Be to, ketvirtadienį Latvijos Saeima pritarė Pilietybės įstatymo pataisoms. Jose numatyta, kad iš asmenų, remiančių karo ar kitokius tarptautinius nusikaltimus prieš kitą demokratinę valstybę, gali būti atimta Latvijos pilietybė, pranešė parlamento spaudos tarnyba.

Latvijos pilietybė bus atimama, jei asmuo teikė didelę finansinę, materialinę, propagandinę, technologinę ar kitokią paramą valstybėms ar asmenims, kurie vykdė veiklą, įskaitant genocidą, nusikaltimus taikai, nusikaltimus žmoniškumui, karo nusikaltimus, kenkiančią demokratinių valstybių teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei. Tai bus galima daryti ir tais atvejais, kai asmuo pats dalyvavo minėtoje veikloje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją