Per televiziją transliuotuose prezidento rinkimų debatuose M. Le Pen patvirtino, kad laikosi savo prieštaringai vertinamos idėjos uždrausti galvos apdangalus, kuriuos ji vadina „islamistų primesta uniforma“, tačiau teigė, kad „nekovoja prieš islamą“.

E. Macronas į tai atsakė: „Jei taip elgsitės, sukelsite pilietinį karą. Sakau tai nuoširdžiai“.

„Prancūzija, Apšvietos ir universalizmo tėvynė, taps pirmąja šalimi pasaulyje, uždraudusia religinius simbolius viešosiose erdvėse. Tai, ką jūs siūlote, yra nesąmonė“, – tęsė jis. – Kiek policininkų, jūsų supratimu, turės vaikytis skaras, kipas ar religinius simbolius?“

Paklausta apie draudimą, M. Le Pen iš pradžių stengėsi sumenkinti jo svarbą, sakydama, kad jis „pastarosiomis dienomis sukėlė ažiotažą žiniasklaidoje, nors yra tik viena iš visumos dalių“.

„Tačiau aš noriu kovoti su islamizmu, nes, priešingai nei jūs sakote, aš nepamiršau, kad egzistuoja terorizmas, nepamiršau, kad egzistuoja islamistai“, – sakė ji, kreipdamasi į E. Macroną.

„Manau, kad turime priimti įstatymą prieš islamistinę ideologiją. Aš nekovoju prieš religiją, aš nesu prieš islamą, kuris yra religija, turinti savo vietą (Prancūzijoje)“, – pridūrė ji.

„Aš kovoju prieš islamistinę ideologiją, kuri yra mąstymo būdas, griaunantis mūsų respublikos pamatus, griaunantis vyrų ir moterų lygybę, griaunantis sekuliarizmą, griaunantis demokratiją“, – sakė ji.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją