Tačiau Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi po šio incidento pasmerkė aviacijos pareigūnų „nepateisinamą“ aplaidumą.

JAV parlamento komplekso Vašingtone apsaugą užtikrinanti policija savo pirminiame pranešime, paskelbtame po 18 val. 30 min. vietos (ketvirtadienio 1 val. 30 min. Lietuvos) laiku, nurodė įsakiusi evakuotis, nes buvo pastebėtas „orlaivis, keliantis tikėtiną grėsmę“.

Daugiau detalių pranešime nebuvo pateikta. Vėliau paaiškėjo, kad incidentas susijęs su vienu iš anksto suplanuotu skrydžiu virš netoliese esančio beisbolo stadiono „Nationals Park“.

Ši žinia akimirksniu atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, Jungtinėse Valstijose dar neišblėsus prisiminimams apie 2001 metų rugsėjo 11-osios atakas, kai teroristų tinklo „al Qaeda“ kovotojų užgrobti keleiviniai lėktuvai buvo nukreipti į Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke ir Pentagoną Vašingtone. Taip pat gerai menamos riaušininkų įsiveržimas į Kapitolijų 2021 metų sausio 6 dieną.

Kapitolijaus policija greitai paskelbė antrą pranešimą, kuriame sakoma, kad evakuacija buvo paskelbta „dėl visa pikta“ ir kad „jokios grėsmės“ kompleksui nebėra, tad pastatai buvo vėl atidaryti.

Nei Atstovų Rūmų, nei Senato nariai tuo metu neposėdžiavo.

Tačiau N. Pelosi tuojau po incidento paskelbė pikto tono pareiškimą, kaltindama Federalinę aviacijos administraciją (FAA) dėl akivaizdaus nesusipratimo.

FAA „akivaizdus nesugebėjimas“ pranešti Kapitolijaus policijai apie planuojamą praskridimą yra „piktinamas ir nepateisinamas“, rašė N. Pelosi.

„Nereikalinga panika, sukelta šio akivaizdaus aplaidumo, buvo ypač žalinga“ tebekenčiantiems nuo traumos, patirtos per praeitų metų sausio 6-osios riaušes Kapitolijuje. N. Pelosi pridūrė, kad Kongresas išnagrinės, „kas konkrečiai nutiko blogai šiandien ir kas Federalinėje aviacijos administracijoje bus patrauktas atsakomybėn už šią piktinamą ir bauginamą klaidą“.

Jokio paaiškinimo dėl įsakymo evakuotis kol kas nebuvo paskelbta, bet N. Pelosi leido suprasti, kad įsakymas buvo duotas po netoliese įvykusio šuolio su parašiutu, kuris buvo surengtas prieš beisbolo rungtynes „Nationals“ stadione.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją