„Jie turi dvi datas. Pirmoji – Velykos, kurios bus švenčiamos sekmadienį, balandžio 24-ąją... Antroji – gegužės mėnesio šventės“, – pareiškė O. Arestovičius.

Jo teigimu, Rusijai reikia rezultato: „Na, kokio nors pradinio.“

„Tačiau jiems nepavyks. Galiu iš karto pasakyti. Todėl nėra dėl ko nerimauti. Bet stengiasi. Paskutinis didelis puolimas šio karo metu. Tolesniems veiksmams nėra operatyvinių rezervų“, – pridūrė Ukrainos prezidento patarėjas.

Pirmadienį pradėję Donbaso puolimą, rusų okupantai siekia įgyvendinti iš karto keturis tikslus. Apie juos O. Arestovičius papasakojo interviu Rusijos žmogaus teisių gynėjui Markui Feiginui.

Taip pat jis nurodė, kad puolimas prasidėjo sekmadienį, balandžio 17 d.

Pirmasis tikslas – užimti teritorijas Rubižnės–Popasnajos–Severodonecko rajonuose, Luhansko srityje.

„Neva šiandien „užėmė“ Kreminą. Iš tikrųjų nieko neužėmė, ten vyksta gatvės mūšiai, miestas „pilkojoje zonoje“, – patikslino jis. Anot O. Arestovičiaus, priešas stengiasi „atkirsti“ šias gyvenvietes nuo „pagrindinės šalies teritorijos“.

Antroji kryptis – puolimas nuo Iziumo (Charkivo sritis) iki Slovjansko ir Kramatorsko. „25 tūkst. karių, kurie nori mus visus džiaugsmingai nugalėti ir puola“, – ironiškai pažymėjo O. Arestovičius.

Likusiomis puolimo kryptimis jis įvardijo Huliajpolės rajoną (Zaporožės sritis) ir Mariupolį.

„Chersono kryptis – priešinga Charkivo, mūsiškiai džiugiai nužygiavo pirmyn“, – sakė Volodymyro Zelenskio patarėjas.

Antradienį jis pakomentavo Rusijos smūgio NATO bazei tikimybę. Pasak jo, tokiu atveju karas truktų tik kelias paras, praneša UNIAN.

Jis tai pareiškė nacionalinio televizijos maratono eteryje.

O. Arestovičius buvo paprašytas pakomentuoti Didžiosios Britanijos pareigūno žodžius, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali įsakyti smogti NATO bazei, kad sustabdytų Ukrainos kariuomenei skirtų ginklų srautą.

„Na, tegul smogia. Manau, kad po to karas truks tris paras“, – sakė jis.

Anksčiau buvęs Jungtinės Karalystės vyriausybės pirmasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimams Peteris Rickettsas pareiškė, jog V. Putinas gali apsvarstyti galimybę atakuoti NATO bazę, kad nutrauktų ginkluotės tiekimą Ukrainai.

Savo ruožtu kompanijos „Defense Express“ analitikas Sergejus Zgurecas pareiškė, jog Ukraina negali atmesti Rusijos smūgio ginklų tiekimo iš NATO šalių keliams galimybės, bet Maskva taip pat turi suvokti, kad tai reikš tiesioginį Aljanso įtraukimą į karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)