„Palaipsniui įgyvendiname savo planą išlaisvinti Donecko ir Luhansko Liaudies Respublikas, – televizijos transliuotame susitikime su Rusijos kariuomenės vadais teigė S. Šoigu. – Imamės priemonių, kad atkurtume taikų gyvenimą.“

Neaišku, ar šis susitikimas transliuotas tiesiogiai.

S. Šoigu tai išsakė po to, kai Kyjivas apkaltino Rusiją, kad ši Ukrainos rytuose pradėjo naują puolimą. Tačiau Rusijos gynybos ministras savo ruožtu dėl kraujo praliejimo kaltę suvertė Vakarams.

„Jungtinės Valstijos ir joms pavaldžios Vakarų šalys daro visa, ką gali, kad kiek įmanoma labiau užvilkintų karinę operaciją“, – tvirtino jis.

S. Šoigu pastaruoju metu retai matomas viešumoje. Paskutinį sykį jis užfiksuotas per Vladimiro Žirinovskio laidotuves balandžio 8 d.

Praėjusią savaitę buvęs naftos gavybos koncerno JUKOS bendraturtis Leonidas Nevzlinas, šiuo metu gyvenantis Izraelyje, savo tviterio paskyroje parašė, kad Rusijos gynybos ministrą S. Šoigu ištiko infarktas.

„Šoigu iškrito iš žaidimo, gali būti, kad taps neįgaliu, jeigu išgyvens. Jį ištiko sunkus infarktas, guli reanimacijoje prijungtas prie aparatų. Sklinda gandai, kad infarktas galėjo ištikti ne dėl natūralių priežasčių“, – pranešė L. Nevzlinas.

Kovo mėnesį S. Šoigu viešumoje nesirodė 13 dienų, todėl kilo daug gandų apie jo sveikatą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad Rusija pradėjo puolimą Ukrainos rytuose.

„Galime patvirtinti, kad rusų daliniai pradėjo mūšį dėl Donbaso, kuriam seniai rengėsi, – sakė V. Zelenskis pirmadienio vakarą kalboje, paskelbtoje „Telegram“ kanale. – Šiam puolimui dabar bus panaudota labai didelė visos Rusijos kariuomenės dalis“.

„Tai pragaras. Puolimas, apie kurį kalbame kelias savaites, prasidėjo“, – feisbuke rašė ir Luhansko srities gubernatorius Sergijus Haidajus. Anot jo, mūšiai vyksta Rubižnėje ir Popasnoje, taip pat „nesiliaujantys mūšiai kituose taikiuose miestuose“.

Ukraina pranešėapie sprogimus palei rytinį frontą ir atakas kitose šalies dalyse. Ukrainos žiniasklaidos duomenimis, serija sprogimų nugriaudėjo Donecko regione. Vietos institucijos taip pat skelbia apie sprogimus Charkive, Mykolajive ir Zaporižėje.

Rusijos atakos, pasak mero Vitalijaus Klyčko, toliau gresia ir Ukrainos sostinei Kyjivui. „Kyjivas buvo ir lieka agresoriaus taikinys“, – sakė jis pirmadienio vakare „Telegram“ kanale. Jis primygtinai paragino iš miesto pabėgusius gyventojus geriau pasilikti saugesnėje vietoje. „Remdamiesi kariniais duomenimis ir atsižvelgdami į dabartinę situaciją, negalime atmesti tikimybės, kad Kyjivui ir toliau grės raketų raketos“, – pabrėžė V. Klyčko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)