Serhijaus Volynos laišką skelbia „Ukrainskaja Pravda“.

„Aš nemačiau jūsų kreipimųsi į pasaulį ir neskaičiau visų paskutinių jūsų pareiškimų. Aš kovojau daugiau nei 50 dienų visiškoje apsuptyje ir viskas, kam turiu laiko, yra įnirtinga kova dėl kiekvieno priešo apsupto miesto metro“, – rašo S. Volyna.

Jis tvirtina, kad yra pasirengęs kovoti iki galo, nepaisant nuolatinių apšaudymų, vandens, maisto ir vaistų trūkumo.

„Jūs tikriausiai daug matėte savo gyvenime. Tačiau esu tikras, kad niekada nematė to, kas dedasi Mariupolyje. Taip atrodo pragaras žemėje. Turiu mažai laiko aprašyti visus baisumus, kuriuos čia kasdien matau. Gamykloje [„Azovstal“] bunkeriuose gyvena moterys su vaikais ir kūdikiais. Alkyje ir šaltyje. Kiekvieną dieną jie yra priešo aviacijos taikinys. Sužeistieji miršta kiekvieną dieną, nes nėra vaistų, vandens, maisto“, – sako S. Volyna.

Jis užsiminė ir apie kovo mėnesį rusų subombarduotą Mariupolio dramos teatrą, kuriame slėpėsi daugiau kaip tūkstantis žmonių.

„Atėjo laikas, kai melstis neužtenka. Padėkite juos išgelbėti. Po dramos teatro bombardavimo niekas netiki rusų okupantais. Neškite tiesą pasauliui, evakuokite žmones ir išgelbėkite jų gyvybes nuo šėtono, kuris nori sudeginti visa, kas gyva, rankų“, – rašoma 36-osios jūrų pėstininkų brigados vado laiške.

Ukrainos kariai toliau kovoja Mariupolyje

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis sekmadienį pareiškė, kad strategiškai svarbus Mariupolio uostamiestis nekrito. Jis pridūrė, kad apsupti kariai, ginantys miestą nuo Rusijos okupantų, „kovos iki galo“.

Premjeras ABC laidai „This Week“ taip pareiškė praėjus kelioms valandoms po to, kai baigėsi Rusijos duotas ultimatumas pasiduoti kovotojams, įsitvirtinusiems vietinės plieno gamyklos požemiuose.

„Miestas vis dar neperimtas. Jame vis dar yra mūsų karinės pajėgos, mūsų kariai. Jie kovos iki galo“, – sakė D. Šmyhalis.

Mariupolio policijos viršininkas: priešų apsuptoje plieno gamykloje yra ir daug civilių

„Azovstal“ plieno gamykloje stipriai bombarduojamame Mariupolio mieste yra ir daug civilių, taip pat Ukrainos karių, teigia vietos valdžia.

Žmonės ten slepiasi nuo apšaudymų per kelias savaites trunkančią Rusijos kariuomenės vykdomą miesto apsiaustį, vėlų sekmadienį vietos televizijai sakė Mariupolio patrulių policijos vadovas Mychailo Veršininas. „Jie nepasitiki rusais. Jie mato, kas vyksta mieste, todėl ir lieka gamyklos patalpose“, – sakė jis. Informacijos nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Teigiama, kad didžiulėje plieno gamykloje, kurioje yra požeminės patalpos, yra keli tūkstančiai Ukrainos miesto gynėjų. Didelė Mariupolio dalis dabar yra kontroliuojama Rusijos kariuomenės. Mariupolyje vis dar yra apie 100 tūkst. gyventojų, sakė M. Veršininas. Jis tvirtino, kad Rusijos kariai verčia juos už maistą valyti nuolaužas, taip pat traukti kūnus ir laidoti juos masinėse kapavietėse.

Prieš karą Mariupolyje gyveno apie 400 tūkst. gyventojų. Baiminamasi, kad per ilgą apsiaustį ir nuolatinius apšaudymus žuvo tūkstančiai civilių. Uostamiestis prie Azovo jūros Pietryčių Ukrainoje yra strategiškai svarbus. Jis yra kelyje tarp 2014 metais Rusijos aneksuoto Krymo ir prorusiškų separatistų kontroliuojamų Rytų Ukrainos rajonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)