„Mūsų skaičiavimais, apie 200 tūkst. žmonių gresia netekti darbo“, – savo tinklaraštyje parašė Maskvos meras Sergejus Sobianinas. Jis teigė, kad valdžia praėjusią savaitę patvirtino 41 mln. dolerių programą užimtumui Rusijos sostinėje remti. „Pirmiausia programa skirta užsienio įmonių, laikinai sustabdžiusių savo veiklą arba nusprendusių išvykti iš Rusijos, darbuotojams“, – sakė S. Sobianinas.

Šimtai daugiausia Vakarų kompanijų paskelbė stabdančios savo veiklą arba pasitraukiančios iš Rusijos, kai prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 d. pasiuntė kariuomenę į Ukrainą. S. Sobianinas sakė, kad pagal naujai patvirtintą programą tikimasi paremti daugiau nei 58 tūkst. darbo netekusių žmonių. Jis pridūrė, kad apie 12 500 jų bus perkvalifikuoti. Žmonėms, kol jie įsidarbins, bus siūloma įsitraukti į viešuosius darbus daugelyje miesto organizacijų, parkuose ir kitur, pridūrė S. Sobianinas.

Ekonomistai mano, kad blogiausias ekonominis sekinančių Vakarų sankcijų poveikis dar laukia, ir tikisi, kad Rusija pasiners į gilią recesiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)