Taip pat nebereikalaujama, kad žmonės, neturintys viruso simptomų, nuo balandžio 18 d. keičiant testavimo ir apsaugos sistemą reguliariai tikrintųsi.

Taisyklė sušvelninta kitą dieną, kai policija gavo pranešimą apie Škotijos pirmąją ministrę Nicolą Sturgeon – filmuota medžiaga parodė, kad per tarybos rinkimų kampaniją ji akivaizdžiai pažeidė šalies COVID veido kaukių įstatymą. Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad ji nedėvėjo kaukės šeštadienį lankydamasi kirpykloje Ist Kilbraide, Pietų Lanarkšyre. Škotijos policija patvirtino gavusi skundą ir teigė, kad jis yra vertinamas. Škotijos nacionalinė partija teigė, kad pirmoji ministrė buvo pakviesta užsukti į kirpyklą per vieną savo pasirodymų eidama gatve. Partijos atstovas sakė: „Per kelias sekundes ji suprato, kad neužsidėjo kaukės, ir iškart ją užsidėjo“.

Anksčiau N. Sturgeon sakė esanti įsitikinusi, kad dauguma žmonių sušvelninus taisykles ir toliau dėvės kaukes.

Nacionalinio statistikos biuro kassavaitinėje COVID-19 apžvalgoje sakoma, kad maždaug vienas iš 17 Škotijos gyventojų per savaitę iki balandžio 9 d. sirgo COVID-19, tai – mažiau nei pastarosiomis savaitėmis. Iki balandžio pabaigos žmonės, turintys simptomų, vis dar turi izoliuotis ir atlikti PGR tyrimą. Nuo balandžio 30 d. tyrimų vietos bus uždarytos, o simptomų turintiems žmonėms nebebus patariama atlikti testą. Visuomenės sveikatos institucijos pataria blogai besijaučiantiems žmonėms likti namuose, kol pasijus geriau, kad būtų sumažinta rizika užkrėsti kitus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją