Žiniasklaidos priemonė teigia radusi rusų jūreivių susitikimo vaizdo įrašą. „The Guardian“ korespondentas Rusijos klausimais tviteryje paskelbė pirmuosius vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti galimai išgelbėti laivo „Moskva“ įgulos nariai.

Anksčiau Rusijos naujienų agentūros, remdamosi šaltiniais, pranešė, kad nuskendusio kreiserio įgula buvo išgelbėta ir nugabenta į Sevastopolį. Tuo pat metu Rusijos valdžia nenurodė, kiek tiksliai jūreivių buvo išgelbėta iš laivo ir ar yra žuvusiųjų. Tokios informacijos nėra ir dabar.

Įvairių šaltinių duomenimis, gaisro metu kreiseryje „Moskva“ galėjo būti apie 500-700 žmonių, tačiau ši informacija nėra patvirtinta.

Juodosios jūros laivyno flagmanas, kreiseris „Moskva“, nuskendo balandžio 14 d., kai, kaip teigia ukrainiečiai, jų raketos pataikė į laivą. Tuo tarpu Rusija turi savo versiją: nuskendimo priežastis, jos teigimu, buvo gaisras ir audra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)