Trečiadienį tviteryje paviešintame vaizdo įraše matyti, kaip prieš Rusijos invaziją į Ukrainą protestuojantys asmenys ant Rusijos ambasados pastato sukuria Ukrainos vėliavos projekciją. Ambasados personalas sureaguoja ir vėliavos projekciją bando „nuvyti“ galingo prožektoriaus spinduliu.

Vaizdo įrašas, pavadintas „Daugiau katės ir pelės žaidimų“, iki ketvirtadienio vakaro tviteryje buvo peržiūrėtas mažiausiai 2,2 mln. kartų.
Juo pasidalijo portalo „Lawfare“ redaktorius ir Brookingso instituto vyresnysis darbuotojas Benjaminas Wittesas.

Iš pradžių protestuotojai buvo sukūrę didesnę Ukrainos vėliavos projekciją, tačiau ambasados darbuotojai ją uždengė Rusijos vėliavos projekcija. B. Wittesas šią protesto akciją, kurią pavadino „specialia karine operacija prieš Rusijos ambasadą“, trečiadienį aprašė tviteryje ir paskelbė keletą tiesioginių transliacijų.

Rusai suskubo užgožti mažesnę ir ryškesnę Ukrainos vėliavos projekciją galingo prožektoriaus spinduliu, o protestuotojai stengėsi jo išvengti, ir prasidėjo savotiškos gaudynės.

„Ukrainos vėliava ir ją užgožti bandantis Rusijos ambasados prožektoriaus spindulys šoka drauge, – vienos iš tiesioginių transliacijų metu kalbėjo B. Wittesas. – Ant Rusijos ambasados pastato sienos vyksta nuostabus katės ir pelės žaidimas tarp Ukrainos vėliavos ir rusų prožektoriaus spindulio, kuriuo bandoma uždengti Ukrainos valstybingumą.“

B. Wittesas „The Washington Post“ sakė, kad projekcijos tikslas – pademonstruoti solidarumą su Ukrainos pabėgėliais ir karo metu žuvusiais ukrainiečiais. Jo teigimu, akcija buvo planuojama ne vieną savaitę.

Protestuotojai gavo dovanų 14 teatrinių prožektorių, kuriais kitoje gatvės pusėje ir kūrė Ukrainos vėliavos projekciją. Tiesioginės transliacijos metu Brookingso instituto vyresnysis darbuotojas pareiškė, kad tai yra „labiausiai įsibrovėliškas, įkyrus ir bjaurus dalykas, kurį galėjau padaryti Rusijos diplomatams“ nenaudodamas smurto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)