Prokurorų taikiklyje atsidūrė žmogaus teisių grupė „We Will Stop Femicide“, registruojanti ir skelbianti informaciją apie moterų žudymą ir išnaudojimą šioje daugiausia musulmoniškoje, tačiau oficialiai pasaulietiškoje šalyje.

Grupės generalinė sekretorė Fidan Ataselim nurodė, kad ieškinyje grupė kaltinama veikla, prieštaraujančia Turkijos „įstatymams ir moralei“.

Kol kas teismo posėdžio data nepaskirta.

„We Will Stop Femicide“ garsiai kritikuoja prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pernykštį sprendimą pasitraukti iš Stambulo konvencijos, siekiančios padėti išgyvendinti smurtą prieš moteris ir smurtą artimoje aplinkoje.

Ši teisių gynėjų grupė organizavo dideles konvencijos šalininkų demonstracijas.

Šeštadienį numatytos naujos demonstracijos Stambule ir kituose didžiuosiuose miestuose grupei palaikyti.

Remiantis „We Will Stop Femicide“ duomenimis, pernai Turkijoje buvo nužudyta 280 moterų. Daugelį iš jų nužudė jų pačių šeimų nariai.

Dar 217 moterų mirė įtarimą keliančiomis aplinkybėmis, įskaitant tuos atvejus, kai mirties priežastis būdavo nurodoma kaip savižudybė, skelbia grupė.

F. Ataselim teigimu, ieškinys buvo pateiktas remiantis skundu, kurį užregistravo grupė turkų prezidentūros sukurtoje interneto svetainėje, skirtoje piliečių prašymams teikti.

Skunde grupė kaltinama „šeimos naikinimu, prisidengiant moterų teisių gynimu“, sakė F. Ataselim.

Ši formuluotė primena tą, kurią naudoja R. T. Erdoganas, teisindamas savo sprendimą išvesti Turkiją iš Stambulo konvencijos, kurią šalis pasirašė 2011 metais.

Konvencijos priešininkai Turkijoje tvirtina, kad ji skatina homoseksualumą ir kelia grėsmę tradicinėms šeimos vertybėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją