Oficialaus šios informacijos patvirtinimo nėra.

„Šoigu iškrito iš žaidimo, gali būti, kad taps neįgaliu, jeigu išgyvens. Jį ištiko sunkus infarktas, guli reanimacijoje prijungtas prie aparatų. Sklinda gandai, kad infarktas galėjo ištikti ne dėl natūralių priežasčių“, – pranešė L. Nevzlinas.

Kovo mėnesį S. Šoigu viešumoje nesirodė 13 dienų, todėl kilo daug gandų apie jo sveikatą. Balandžio 8 d. Rusijos gynybos ministras dalyvavo Vladimiro Žirinovskio laidotuvėse.

Delfi primena, kad JAV žvalgyba neseniai skelbė, kad tarp Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Gynybos ministerijos „dabar nuolat tvyro įtampa“, o Rusijos prezidento padėjėjai klaidingai informavo jį apie karo prieš Ukrainą eigą.

„Dezinformacija sukėlė nepasitikėjimą ir padidino įtampą tarp V. Putino ir jo gynybos ministro Sergejaus Šoigu, kuris kadaise buvo vienas patikimiausių Kremliaus vidinio rato narių“, – rašė laikraštis „New York Times“.

Pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga apie neseniai išslaptintą JAV žvalgybos išvadą, sakė, kad V. Putinas pasijuto apgaudinėjamas Rusijos kariškių ir kada dabar tarp jo ir aukšto rango gynybos pareigūnų tvyro didelė įtampa.

Pareigūnas nepateikė detalių, kokiais įrodymais remdamasis JAV žvalgyba priėjo šią išvadą.

Tačiau žvalgybos bendruomenė konstatavo, kad V. Putinui nebuvo pranešta, jog kariuomenė siunčia į Ukrainą šauktinius ir kad jų ten žūva. Amerikiečių žvalgybininkai taip pat mano, kad V. Putinas ne visiškai suvokia, kokiu mastu jo šalies ekonomiką veikia ekonominės sankcijos, įvestos Rusijai Vašingtono ir jo sąjungininkų.

Šios išvados demonstruoja „tikslios informacijos srauto aiškų sutrikimą“ ir rodo, kad V. Putino aukšto rango patarėjai „bijo sakyti jam tiesą“, pažymėjo šaltinis.

Cituodamas savo šaltinius, L. Nevzlinas taip pat pasidalijo kita viešai neatskleista informacija. Jo teigimu, Rusijoje buvo suimta 20 Gynybos ministerijos generolų. Suėmimai susiję su „didžiulio masto lėšų, skirtų paruošti Ukrainos valdžią ir gyventojus iškilmingai sutikti Rusijos išlaisvintojų armiją, pasisavinimu“.

„Nuo 2014 m. pavogta apie 10 mlrd. JAV dolerių, kuriuos Putinas skyrė žaibo karui“, – teigė L. Nevzlinas.

Nepavydėtinas, pasak jo, vieno iš Dmitrijaus Medvedevo bendražygių likimas – Arkadijui Dvorkovičiui skirtas namų areštas. Apie tai L. Nevzlinui esą papasakojo FSB dirbantis šaltinis. Ši informacija taip pat nepatvirtinta.

„Iš jo laukia parodymų prieš kolegas ir draugus. FSB šaltiniai sako, kad jeigu jis nesutiks bendradarbiauti, bus išvežtas į tardymo izoliatorių „Matroskaja tišina“ arba „Lefortovo“, – parašė L. Nevzlinas.

A. Dvorkovičius paliko Skolkovo fondo pirmininko postą 2022 m. kovo 18 d. ir nusprendė sutelkti dėmesį į švietimo projektų vystymą. Apžvalgininkai mano, kad toks sprendimas susijęs su valdininko nenoru remti karą su Ukraina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)