JK vyriausybė pareiškė, kad koordinuodama veiksmus su ES ji paskelbė sankcijas „178 rusų separatistams“ rytų Ukrainoje ir dar šešiems oligarchams, taip pat jų šeimų nariams bei darbuotojams.

„Tai padaryta po to, kai praėjusią savaitę buvo gauta daug pranešimų, kad Rusija barbariškai taikosi į civilius gyventojus tuose regionuose“, – sakoma JK užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Naujausios sankcijos paskelbtos Aleksandrui Anančenkai ir Sergejui Kozlovui, kuriuos Užsienio reikalų ministerija apibūdina kaip Rusijos remiamų vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų „apsišaukėliškus“ lyderius.

„Po siaubingų raketų atakų prieš civilius gyventojus Rytų Ukrainoje šiandien sankcijas įvedame tiems, kurie remia neteisėtus separatistinius regionus ir prisideda prie žiaurių nusikaltimų prieš Ukrainos žmones, – sakė užsienio reikalų sekretorė Liz Truss. – Mes ir toliau taikysime priemones visiems (prezidento Vladimiro) Putino karo bendrininkams“.

Tarp naujų oligarchų, kuriems paskelbtos sankcijos, yra Rusijos naftos milžinės „Lukoil“ vadovas Vagitas Alekperovas ir konglomerato „Sistema“ pirmininkas Vladimiras Jevtušenkovas.

V. Putinui vasario 24 dieną įsakius pulti Ukrainą, JK prisideda prie tarptautinių pastangų nubausti Rusiją turto įšaldymu, draudimais keliauti ir sankcijomis.

Šios sankcijos iki šiol buvo taikomos Rusijos gynybos, prekybos ir transporto bendrovėms.

L. Truss sakė, kad į naujausią paketą bus įtrauktas ir JK importo draudimas rusiškoms prekėms, jis įsigalios nuo ketvirtadienio ir bus taikomas, be kita ko, ir geležies bei plieno importui.

„Mes nesiliausime vykdyti savo misijos sustabdyti Putino karo mašiną“, – sakė L. Truss.

Nuo pat Maskvos karo veiksmų pradžios Londonas įvedė sankcijas daugiau kaip 1 400 asmenų ir įmonių, susijusių su Rusija, įskaitant daugiau kaip 100 oligarchų ir jų šeimos narių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją