„8 val. 27 min. (vietos, 15 val. 27 min. Lietuvos laiku) policija reagavo į skambutį [pagalbos numeriu] 911 apie asmenį, pašautą metropolitene“ Brukline, naujienų agentūra AFP sakė viena Niujorko policijos atstovė.

Miesto priešgaisrinis departamentas informavo, kad sužeista 13 žmonių. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai sakė radę keletą sprogstamųjų įtaisų, nurodė tarnybos atstovė.

„Prašom laikytis atokiai nuo šio rajono“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Niujorko policijos departamentas. Jis paragino liudininkus paskambinti specialia policijos linija.

Departamentas taip pat nurodė, kad „šiuo metu NĖRA aktyvių sprogstamųjų įtaisų“.

Keli šaltiniai teisėsaugoje, informuoti apie tyrimo eigą, remdamiesi preliminariais duomenimis, sakė, kad įtariamasis vilkėjo statybininko liemenę ir dujokaukę. Anot įvyko liudininkų, užpuolikas galėjo numesti ant platformos dūminę granatą, kad nukreiptų piko valandą susirinkusios minios dėmesį.

Televizija „ABC News“ pranešė, jog policija aiškinasi, ar dūminė granata buvo susprogdinta, ir ieško įtariamojo.

Vienoje nuotraukoje iš įvykio vietos matyti žmonės, teikiantys pagalbą krauju aptaškytiems keleiviams, gulintiems ant žemės stotyje.

Niujorko gubernatorė Kathy Hochul sakė, kad buvo informuota apie „besiplėtojančią“ situaciją.

„Į įvykio vietą atvyko gelbėtojai“, – tviteryje parašė ji ir nurodė, kad drauge su Metropoliteno transporto tarnyba (MTA) bei Niujorko policijos departamentu bus teikiama atnaujinama informacija apie tyrimą.

Jungtinėse Valstijose incidentai, kai pašaunama ar nušaunama daug žmonių, palyginti dažni. Šalyje per metus būna apie 40 tūkst. su šaunamaisiais ginklais susijusių mirties atvejų, įskaitant savižudybes, nurodoma interneto svetainėje „Gun Violence Archive“.

Incidentas Niujorke įvyko kitą dieną po JAV prezidento Joe Bideno pranešimo apie naujas ginklų kontrolės priemones, sugriežtinant taisykles dėl sunkiai atsekamų „ginklų vaiduoklių“, kuriuos įmanoma surinkti namuose.

Negriežti ginklų kontrolės įstatymai ir konstitucijoje numatyta teisė nešiotis ginklą jau ne kartą sutrukdė bandymams apriboti cirkuliuojančių ginklų skaičių, nors dauguma amerikiečių pritaria griežtesnei jų kontrolei.

Trys ketvirtadaliai visų žmogžudysčių JAV įvykdoma panaudojant šaunamuosius ginklus, o parduodamų pistoletų, revolverių ir kitų šaunamųjų ginklų skaičius toliau auga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją