Smurtas prasiveržė po to, kai žydų valstybėje vienas peiliu ginkluotas palestinietis puolė policijos pareigūną ir buvo nušautas.

Izraelio kariai jau ketvirtą dieną tęsia operacijas Džanino apylinkėse po praėjusią savaitę įvykusio incidento, kai užpuolikas iš šio neramaus rajono nušovė tris žmones viename Tel Avivo bare ir įvykdė vėliausią iš virtinės išpuolių, pribloškusių žydų valstybę.

Ministras pirmininkas Naftali Bennettas naktį apsilankė šaudynių vietoje Tel Avive ir pažadėjo: „Neleisime priešui sustabdyti mūsų gyvenimo.“

Be to, reaguodamas į atakas, jis perspėjo, kad „šiam karui nebus ribų“.

„Mes ir toliau tęsime savo gyvenimą, ir tuo pat metu kovosime visur, kur jų [ekstremistų] esama – jų bazėse, prie jų ištakų. Dievui leidus, mes laimėsime“, – kalbėjo premjeras.

Palestiniečių oficialioji naujienų agentūra WAFA pranešė, kad jau ketvirtą dieną iš eilės „įsiplieskė susirėmimai“ tarp jaunų palestiniečių ir Izraelio karių. Pastarieji „prieš juos panaudojo kovines kulkas, kurtinamąsias granatas ir ašarines dujas“.

Pasak Izraelio kariuomenės, „kariai atsakė koviniais šaudmenimis įtariamiesiems, kurie juos apmetė sprogstamaisiais įtaisais, taip pat rajone buvusiems ginkluotiems įtariamiesiems“.

„Kariai ir kitos saugumo pajėgos naktį ir anksti ryte sulaikė 20 ieškomų asmenų, įtariamų terorizmu“, – nurodė ginkluotosios pajėgos.

Netoli sienos su Izraeliu esančiame Zeitos mieste komandosai rado „ginklų ir suėmė ieškomus asmenis, įtariamus pagalba teroristinei veiklai“, pranešė kariuomenė.

Naujausias smurto protrūkis Izraelį sukrėtė Viduržemio jūros uostamiestį Aškeloną, kur, pasak policijos, pareigūnas tikrino 40 metų palestinietį, o šis „išsitraukė peilį ir užpuolė pareigūną“.

Policininkas „iššovė ir neutralizavo įtariamąjį; jo mirtis buvo konstatuota įvykio vietoje“, informavo policija ir pridūrė, kad pareigūnas per ataką buvo nesunkiai sužeistas virtuviniu peiliu ir nugabentas į ligoninę.

Pasak policijos, užpuolikas buvo kilęs iš neramaus Hebrono, kur šalia 200 tūkst. palestiniečių gyvena apie 1 tūkst. žydų naujakurių, budriai saugomų kariuomenės.

Aškelono valdžia pranešė, kad prie miesto mokyklų ir komercinėse zonose motociklais patruliuoja papildomos policijos pajėgos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją