Pranešama, kad Brazilijoje pagaminti rankiniai prieštankiniai granatsvaidžiai ir prieštankinės raketos, taip pat Brazilijoje pagaminti raketų paleidimo įrenginiai buvo išsiųsti į Rusiją iš Irako po nesėkmingos Maskvos kampanijos Ukrainoje kovo mėnesį.

Pasak šaltinio, padėjusio organizuoti transportavimą, Teherano valdžia Maskvai taip pat padovanojo Irane pagamintą „Bavar 373“ raketų sistemą, panašią į rusišką S-300.

Rankiniai prieštankiniai granatsvaidžiai ir prieštankinės raketos, kurias turi galingiausia šiitų grupuotė „Hashd al-Shaabi“, kovo 26 d. buvo nuskraidintos į Iraną per Salamdžos sienos kirtimo punktą, kur jas priėmė Irano kariuomenė ir jūra nugabeno į Rusiją, sakė perėjimą kontroliuojančios grupės vadas.

Šaltinio teigimu, balandžio 1 d. „Hashd al-Shaabi“ taip pat išmontavo ir išsiuntė dvi Brazilijoje pagamintas „Astros II“ savaeiges reaktyvines paleidimo raketų sistemas, Irake žinomas kaip licencijuota „Sajil-60“ versija.

Trys krovininiai laivai, galintys gabenti tokius krovinius – du su Rusijos ir vienas su Irano vėliava – perplaukė Kaspijos jūrą iš Irano Bandar Anzelio uosto į Astrachanę.

Rašoma, kad naudojimasis nusikalstamu pasauliu, prekiaujančiu ginklais, reikš dramatišką Rusijos strategijos pokytį, nes Maskva bus priversta remtis Iranu, savo kariniu sąjungininku Sirijoje, po naujų sankcijų, kurias sukėlė invazija į Ukrainą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją