Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby pakomentavo pranešimus apie cheminę ataką Mariupolyje.

„Žinome apie pranešimus socialiniuose tinkluose, kuriuose teigiama, kad Rusijos pajėgos Mariupolyje galėjo panaudoti cheminį ginklą. Šiuo metu to patvirtinti negalime ir toliau atidžiai stebėsime situaciją“, – rašė J. Kirby.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat sureagavo į situaciją: „Bendradarbiaujame su partneriais, kad patikrintume detales. Bet koks tokių ginklų panaudojimas būtų bejausmis šio konflikto eskalavimas, už kurį Putinas ir jo režimas turės atsakyti.“

Tuo metu Ukrainos vyriausioji gynybos ministerijos žvalgybos valdyba praneša, kad Rusijos specialiosios tarnybos planuoja teroristinių išpuolių Rusijos Federacijos teritorijoje, taip siekdamos paskatinti prieš Ukrainą nukreiptą isteriją.

„Rusijos specialiosios tarnybos planuoja seriją teroristinių aktų – ketinama Rusijos teritorijoje užminuoti ir susprogdinti gyvenamųjų namų, ligoninių ir mokyklų. Taip pat planuojami raketiniai ir bombų smūgiai Belgorodo mieste arba viename iš Krymo miestų“, – teigia Ukrainos žvalgybos generolas majoras Kirilas Budanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės