Marina Ovsianikova įsidarbino laisvai samdoma „Die Welt“ korespondente, pirmadienį Berlyne pranešė žiniasklaidos grupė „Axel Springer“.

43-ejų metų moteris, be kita ko, rengs reportažus iš Ukrainos ir Rusijos laikraščiui „Die Welt“, taip pat reguliariai dalyvaus to paties pavadinimo televizijos kanalo laidose.

Kovo mėnesį M. Ovsianikova, kuri tuo metu dirbo Rusijos valstybinės televizijos Pirmojo kanalo prodiusere, per pagrindinę vakaro žinių laidą iškėlė plakatą, kuriame protestavo prieš Rusijos karą Ukrainoje. Plakate buvo parašyta: „Sustabdykite karą. Netikėkite propaganda. Čia jums meluojama“.

Nors protestas sukėlė palaikymo bangą visame pasaulyje, Kremlius pasmerkė M. Ovsianikovos veiksmus, o vėliau ji buvo areštuota ir nubausta pinigine bauda.

„Welt“ grupės vyriausiasis redaktorius ir „WeltN24“ vadovybės atstovas spaudai Ulfas Poschardtas sakė, kad M. Ovsianikova bus saugesnė pradėjusi dirbti naujame darbe. „Dirbdama pas mus ji taps labiau matoma“, – sakė jis agentūrai dpa.

U. Poschardtas neigė, kad „Die Welt“ bandė pasiųsti politinį signalą prezidentui Vladimirui Putinui. „Mes užsiimame žurnalistika, o ne politika“, – sakė jis. – Gera, drąsi, nepaperkama žurnalistika kelia grėsmę kiekvienam autokratui ir diktatoriui. Ji taip pat kelia grėsmę tiems, kurie siaurina nuomonių koridorių atvirose visuomenėse, tokiose kaip mūsų“.

Pirmadienį „Die Welt“ internetiniame portale M. Ovsianikova paskelbė savo pirmąją publikaciją. Komentare, pavadintame „Rusai bijo", ji pasakojo apie savo pasirodymo televizijoje pasekmes.

Nors M. Ovsianikovą daug kas visame pasaulyje šlovina kaip didvyrę, savo gimtojoje šalyje į ją žiūrima priešiškai. Rusijos teisėsaugos institucijos jau skyrė pirmąją baudą, netrukus bus skirta ir antroji. Be kita ko, ji kaltinama „viešais veiksmais, diskredituojančiais Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų misiją“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)