Žvalgybos pareigūnai naujienų agentūrai „Associated Press“ pareiškė dar neradę įrodymų, kad V. Putinas leido imtis tokių priemonių, kokių Rusija ėmėsi per ankstesnius dvejus rinkimus siekdama paremti buvusį prezidentą Donaldą Trumpą.

Keli šiuo klausimu informuoti pareigūnai, prašę nenurodyti jų vardų, agentūrai sakė, jog tebėra neaišku, kuriuos kandidatus Rusija gali mėginti remti būsimuose rinkimuose.

D. Trumpas ne kartą buvo užsipuolęs JAV žvalgybos pareigūnus ir tvirtinęs, kad Rusijos įtakos jo kampanijoms tyrimai buvo politinis kerštas.

Rusija yra ne kartą kaltinta mėginimais Ukrainoje ir kitose pasaulio šalyse skleisti dezinformaciją, stiprinti prokremliškus balsus Vakaruose ir trukdyti vyriausybėms rengiant kibernetines atakas.

Tuo tarpu JAV aukščiausio rango žvalgybos pareigūnai toliau rengia planus, pagal kuriuos bus įkurtas naujas Užsienio piktybinės įtakos centras, kurio idėjai jau pritarė Kongresas ir kuris sutelks dėmesį į Rusijos, Kinijos ir kitų priešiškų valstybių įtakos užsienyje kampanijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)