DarJAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį apkaltino Rusiją surengus ataką prieš traukinių stotį Ukrainos rytiniame Kramatorsko mieste, o šį išpuolį pavadino „siaubingu žiaurumu“. Per smūgį stotyje, kur evakuacijos laukė iš Rytų Ukrainos pabėgti norintys asmenys, žuvo mažiausiai 50 žmonių. Vakarų pareigūnas patvirtino, kad Rusija pertvarkė savo operacijų Ukrainoje vadovybę.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad 300 žmonių buvo sužeisti per tą ataką, ir teigė, kad šis smūgis parodė, jog „blogis neturi ribų“.

Tuo metu Ukrainos pietinio Odesos uostamiesčio pareigūnai penktadienį pranešė apie sprendimą paskelbti komendanto valandą dėl Rusijos keliamos „raketų smūgių grėsmės“.

Šeštadienį Luhansko srityje prie Rubižnės rusai okupanai vėl pataikė į cisterną su azoto rūgštimi. Gyventojams patariama nepalikti savo slėptuvių.

Apie tai per „Telegram“ pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus.

Ukrainos tyrėjai penktadienį pradėjo ekshumuoti masinę kapavietę Bučoje, rengdami, kaip sako policija, karo nusikaltimų bylą prieš Kyjivo priemiestį okupavusią Rusijos kariuomenę.

Didžioji Britanija siunčia Ukrainai daugiau „aukštos kokybės karinės įrangos“, įskaitant priešlėktuvines raketas „Starstreak“ ir 800 prieštankinių raketų, po „protu neaprėpiamos“ atakos geležinkelio stotyje, penktadienį pareiškė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Šeštadienį B. Johnsonas atvyko į Kyjivą susitikti su V. Zelenskiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės