Pirmosios iš 2,45 mln. JAV dolerių vertės kovos mašinų penktadienį iš Brisbano į Europą bus atskraidintos lėktuvu „RAAF C-17 Globemaster“.

Šarvuočiai „Bushmaster“, kurių paprašė praėjusią savaitę į parlamentą kreipęsis Ukrainos prezidentas V. Zelenskis, buvo suremontuoti ir perdažyti.

Ant abiejų šarvuočių pusių buvo nupieštos Ukrainos vėliavos ir užrašyti žodžiai „United with Ukraine“ (Kartu su Ukraina), tai Australijos solidarumo su Ukrainos pajėgomis ženklas.

„Ir vėl Ukraina paprašė mūsų pagalbos, ir vėl mes padėsime“, – penktadienį sakė ministras pirmininkas Scottas Morrisonas.

Kovo 31 d. V. Zelenskis vaizdo ryšiu kreipėsi į Australijos federalinio parlamento deputatus. Savo kalboje jis paragino teikti Ukrainai pagalbą ir griežtinti sankcijas Rusijai.

„Ukraina turi turėti visa, ko reikia mūšio lauke. Pavyzdžiui, jūs turite puikių šarvuotųjų mašinų „Bushmaster“, kurios labai padėtų Ukrainai“, - pareiškė V. Zelenskis.

„Aš kviečiu jūsų nuostabią šalį į mūsų pajūrio regionus, į Juodosios ir Azovo jūrų pakrantę, atnaujinti mūsų uostų“, - sakė Ukrainos lyderis. „Ukrainos jūrų laivybos atkūrimas gali būti jūsų indėlis į stabilumą“, - pažymėjo jis.

V. Zelenskis taip pat paragino Australiją imtis naujų sankcijų prieš Rusiją.

Ukrainos prezidento kalbą Australijos ministras pirmininkas S. Morrisonas pranešė, jog jo šalis įveda papildomus 35 proc. muitus visoms prekėms, importuojamoms iš Rusijos ir Baltarusijos, kad sustiprintų ekonominį spaudimą Maskvai ir Minskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)