Tai liudijantį vaizdo įrašą publikavo valstybinė Rusijos naujienų agentūra RIA.

V. Putinas užfiksuotas dedantis gėles šalia pašarvoto buvusio LDPR partijos lyderio.

Pranešama, kad tam, kad V. Putinas galėtų prieiti prie V. Žirinovskio karsto, iš šarvojimo salės buvo išvesti visi žmonės.

Atsisveikinimo ceremonija vyko Maskvoje esančių Sąjungų rūmų Kolonų salėje, kur 1953-iaisiais buvo pašarvotas Josifas Stalinas. V. Putinas prie V. Žirinovskio karsto padėjo rožių puokštę. Velionis bus palaidotas vėliau penktadienį.

Karą Ukrainoje vasario 24 d. pradėjęs Rusijos lyderis pastaruoju metu itin retai rodosi viešumoje. Prieš Rusijos invaziją su į Maskvą atvykusiais užsienio šalių lyderiais kalbėdavosi prie kelių metrų ilgio stalo.

Apie tai, kad po sunkios ir ilgos ligos mirė Rusijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų politikas V. Žirinovskis, balandžio 6 d. pranešė Rusijos parlamento žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Anot Rusijos žiniasklaidos, 75-erių V. Žirinovskis anksčiau šiemet po teigiamos COVID-19 diagnozės buvo paguldytas į ligoninę. Jis buvo pagarsėjęs įžūliais ir skambiais pareiškimais, įskaitant grasinimus prieš tam tikras valstybes panaudoti branduolinius ginklus, užgrobti Aliaską ir išplėsti Rusijos sienas, kad šalies kariai galėtų „skalauti savo batus šiltame Indijos vandenyno vandenyje“.

Vladimiras Putinas

Nors V. Žirinovskio Liberalų demokratų partija (LDPR) teoriškai buvo vadinamosios „sisteminės opozicijos“ dalis, ji faktiškai palaikė prezidentą V. Putiną rūpimais klausimais, pavyzdžiui, dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos. V. Žirinovskis taip pat buvo naudingas Kremliui, nes viešai reikšdavo radikalias nuomones ir taip tikrindavo visuomenės reakciją.

Vladimiras Putinas

Vienu metu V. Žirinovskis lygino save su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu, o 2016 metais pareiškė, kad amerikiečiai turėtų už jį balsuoti, antraip jo konkurentė Hillary Clinton sukels naują pasaulinį karą „su hirošimomis ir nagasakiais“.

Jo karjera įsibėgėjo, kai jis 1991 metais netikėtai laimėjo trečią vietą prezidento rinkimuose. Po dvejų metų LDPR iškovojo antrą vietą parlamento rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)