Demokratas J. Bidenas per rinkimų kampaniją pažadėjo, kad savo pergalės atveju pirmą kartą į Aukščiausiojo teismo teisėjus nominuos juodaodę moterį. Vasarį jis pristatė K. B. Jackson kandidatūrą. Senatas 51 metų liberalią teisininkę pareigose patvirtino ketvirtadienį.

K. B. Jackson teisme pakeis 83-ejų teisėją Stepheną Breyerį, kuris išeina į pensiją. K. B. Jackson dar turi būti prisaikdinta. Kol kas neaišku, kada tiksliai ji pradės darbą.

S. Breyeris sausį paskelbė, kad į pensiją ketina išeiti birželio gale arba liepos pradžioje. Jo pasitraukimas leido J. Bidenui pirmą kartą paskirti savo kandidatę į Aukščiausiojo teismo teisėjus. Jo pirmtakas Donaldas Trumpas paskyrė tris teisėjus. Šiuo metu šeši iš devynių teisėjų laikomi konservatyviais.

Senate K. B. Jackson ketvirtadienį gavo 53 balsus iš 100. Demokratų daugumos lyderis Senate Chuckas Schumeris po balsavimo teigė esąs „sužavėtas“. „Tai buvo ilgas, sunkus kelias, kuriuo eidami mėginome pasiekti daugiau lygybės ir mažiau ribotumo Amerikoje“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją