„Nežinomas užpuolikas traukinio vagone užpuolė „Novaja Gazeta“ vyriausiąjį redaktorių ir Nobelio premijos laureatą“, – per „Telegram“ pranešė nepriklausomas leidinys.

„Į kupė jis įmetė aliejinių dažų, sumaišytų su acetonu. Jis sušuko: „Muratovai, še tau už mūsų vaikinus“, – laikraštis citavo D. Muratovo žodžius, veikiausiai turint galvoje Rusijos aukas kare Ukrainoje.

„Mano akys siaubingai peršti, bandau nusiplauti“ dažus, pranešime cituojamas D. Muratovas. Jis sakė, kad buvo užpultas iš Maskvos į pietrytinį Samaros miestą važiavusiame traukinyje.

Prie pranešimo buvo pridėtos dvi D. Muratovo nuotraukos – vienoje iš jų jis matomas traukinio tualete, o jo galva, krūtinė ir rankos išpurvintos raudonais dažais.

Antroje nuotraukoje matyti traukinio kupė esantys daiktai, gausiai aplieti raudonu skysčiu.

„Muratovui buvo suteikta pirmoji pagalba, ir jis traukiniu išvyko pas savo motiną... Ieškome nusikaltėlio, kuris tai padarė“, – tviteryje rašė Kirilas Martynovas, buvęs D. Muratovo pavaduotojas

K. Martynovas pridūrė, kad ataka galbūt pakenkė D. Muratovo regėjimui.

Praėjusį mėnesį „Novaja Gazeta“ pareiškė, kad stabdo laikraščio leidybą tinklalapyje, socialiniuose tinkluose ir spaudoje iki karo Ukrainoje pabaigos.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą „Novaja gazeta“ paskelbė, kad nepranešinės apie šiuos įvykius dėl naujo Rusijos įstatymo, reikalaujančio žiniasklaidos rusų veiksmus Ukrainoje vadinti „karine operacija“.

Šis drakoniškas įstatymas, draudžiantis skleisti „melagingą informaciją“ apie karą Ukrainoje, priimtas Maskvai nuo invazijos pradžios susidorojant su nepriklausoma žiniasklaida ir interneto platformomis.

Ketvirtadienį užsienyje dirbantys laikraščio žurnalistai taip pat pareiškė, kad savo iniciatyva pradeda leisti naują leidinį – „Novaja Gazeta. Europa“ – keliomis kalbomis. Jo redaktorius bus K. Martynovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją