Praėjusį mėnesį Vašingtonas įspėjo, kad šios bendrovės pažeidė Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą paskelbtas sankcijas, kadangi naudojosi „Boeing“ lėktuvais – kaip ir milijardierius futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius, skridęs „Gulfstream“ lėktuvu.

Prekybos departamentas, primindamas apie tą įspėjimą, paskelbė, kad „Aeroflot“, taip pat „Azur Air“ ir „Utair“ artimiausias 180 dienų draudžiama gauti amerikietiškas prekes.

„Mes ne tik užkertame kelią jiems gauti prekių iš Jungtinių Valstijų, bet ir reeksportuoti JAV kilmės prekes iš užsienio“, – pareiškime cituojama prekybos sekretorė Gina Raimondo.

„Visos bendrovės, kurios nepaisys mūsų eksporto kontrolės, ypač tos, kurios tai daro [Rusijos prezidento] Vladimiro Putino naudai ir Ukrainos žmonių nenaudai, pajus visą departamento vykdomųjų priemonių jėgą“, – perspėjo ji.

Prekybos departamentas nepaskelbė jokių veiksmų prieš R. Abramovičių, neoficialiai atstovaujantį Rusijai per Turkijoje surengtas taikos derybas su Ukraina.

Remiantis pareiškimu, oro bendrovės, kurioms taikomos sankcijos, vykdė skrydžius Rusijos teritorijoje, taip pat į tokias šalis kaip Kinija, Vietnamas, Turkija, Indija ir Jungtiniai Arabų Emyratai, neprašydamos JAV leidimo, kaip to reikalauja sankcijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją