„Centrinė kriminalinė policija tiria Rusijos civilinių lėktuvų įvykdytus oro erdvės pažeidimus“, - sakoma žinybos spaudos tarnybos pranešime.

„Preliminaraus tyrimo duomenimis, kovą keturi Rusijos keleiviniai lėktuvai be leidimo įskrido į Suomijos oro erdvę virš Suomijos įlankos Lovisos miesto rajone. Visais keturiais atvejais pažeidimas truko maždaug dvi minutes“, - informuoja Suomijos pareigūnai.

Pasak jų, „kyla įtarimas, kad buvo pažeistos sankcijos, kurias ES įvedė Rusijai dėl jos agresijos prieš Ukrainą“. „Šios sankcijos taikomos ir civiliniams orlaiviams“, - priminė Suomijos centrinės kriminalinės policijos atstovai.

Jie patikslino, kad už tokį pažeidimą gali būti skiriama bauda arba laisvės atėmimo iki dvejų metų bausmė, o esant sunkinančioms aplinkybėms už tai gali būti baudžiama įkalinimu iki ketverių metų.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)