Kaip skelbia portalas „Le Monde“, E. Macronas rinkimų kampanijos metu yra sakęs, kad jo šalis nekariauja ir niekada nekariavo su Rusijos Federacija.

Prancūzijos prezidentas teigia nepritariantis V. Putino pasaulėžiūrai, bet visada, nepaisant prieštaravimų, pasisakė už dialogą.

„Taip elgiausi nuo karo pradžios. Kiekvieną kartą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio prašymu. Nes jis tokio dialogo palaikymą laikė svarbiu“, – teigia E. Macronas.

Prancūzijos prezidentas teigia pasirengęs ir toliau kalbėtis su V. Putinu, kol to pageidauja V. Zelenskis, ir kol jo šalis gali prisidėti prie taikių derybų.

E. Macronas taip pat pareiškė neketinantis vykti į Kyjivą. Anot jo, toks vizitas neduotų jokios naudos ir būtų betikslis: „Jeigu galėsiu padaryti kažką, iš ko būtų naudos, tai būtinai tą ir padarysiu“.

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis po tragiškų vaizdų iš Bučos pirmadienį kreipėsi į E. Macroną ir pareiškė: „Kiek kartų jau derėjotės su V. Putinu ir ko pasiekėte? Mes su nusikaltėliais nesiderame. Su nusikaltėliais reikia kovoti. Niekas nesiderėjo su Hitleriu. Ar jūs derėtumėtės su Hitleriu, su Stalinu, su Pol Potu?“

Šį savaitgalį Bučos miestelyje po Rusijos karių pasitraukimo buvo rasti šimtų civilių palaikai. Jie mėtėsi arba gatvėse, arba buvo užkasti masinėse kapavietėse. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Maskvą genocidu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)