„Tai nėra tik katastrofa. Viskas, ką [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas ir jo bičiuliai bei jo kariai padarė Ukrainos žmonėms, tai yra karo nusikaltimai ir nusikaltimai žmoniškumui“, – sakė A. Jaceniukas CNN žurnalistui Jake'ui Tapperiui.

Didžiausias klausimas, sakė A. Jaceniukas, yra tai, kas galiausiai nutiks V. Putinui ir jo kariuomenei.

„Kaip patraukti atsakomybėn asmeniškai Putiną ir kiekvieną vadą grandinėje, ir kiekvieną karį, kuris įvykdė šiuos žiaurumus prieš Ukrainos žmones“, – detalizavo jis.

Nors šiuo metu atrodo, kad Rusijos prezidentas veikia laisvai ir be jokių represijų, A. Jaceniukas prognozavo, kad V. Putino valdymas baigsis nesėkme.

„Vis dar tikiu, kad Putinas pralaimės šį karą... Tai karas prieš laisvąjį pasaulį. Tai karas prieš faktiškai kiekvieną žmogų. Tai yra karas prieš laisvę“, – sakė jis. „Jis pralaimės šį karą, bet mes turime ruoštis jau dabar... Manau, kad turime skubiai pradėti veikti <...>, kad būtume pasirengę patraukti V. Putiną atsakomybėn ir pamatyti V. Putiną sėdintį už grotų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės