Pasak „Ukrinform“, apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuolatinė Didžiosios Britanijos atstovė Barbara Woodward.

„Šį savaitgalį siaubingoje filmuotoje medžiagoje ir reportažuose iš Bučos matėme, kaip neginkluoti Ukrainos civiliai buvo šaudomi surištomis rankomis už nugaros. Daugiau nei 800 kūnų buvo palikti gatvėje arba išmesti į masines kapavietes. Moterys buvo išprievartautos savo vaikų akivaizdoje“, – sakoma jos „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše.

Antradienį Saugumo tarybos posėdyje dėl Ukrainos bus aptarti karo nusikaltimų Ukrainos teritorijoje, įskaitant Bučą, įrodymai, sakė B. Woodward.

„Mes naudojame savo pirmininkavimą (Saugumo taryboje), kad užtikrintume skaidrumą, atskaitomybę ir sąžiningumą“, – pridūrė ji.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija bandė sušaukti JT Saugumo tarybą diena anksčiau – pirmadienį, kad galėtų pateikti savo versiją apie neva numanomas „Ukrainos radikalų provokacijas“ dėl Rusijos žiaurumų Bučoje. Tačiau buvo nuspręsta, kad Rusijos Federacija turės galimybę paskelbti savo naratyvus antradienio posėdyje.

Kaip pranešama, Irpinas, Buča, Gostomelis ir visas Kijevo regionas buvo išlaisvinti nuo rusų įsibrovėlių. Išlaisvintuose miestuose ir kaimuose buvo užregistruotos masinės ukrainiečių civilių žudynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją