Maskvą užgriuvo baudžiamųjų Vakarų sankcijų kruša, sukrėtusi Rusijos ekonomiką, kai ji įvedė savo karius į Ukrainą. Dekretas „dėl atsakomųjų vizų priemonių, susijusių su nedraugiškais užsienio valstybių veiksmais“ „grindžiamas būtinybe imtis skubių atsakomųjų priemonių“, teigiama Kremliaus paskelbtame tekste.

Naujosios priemonės numato panaikinti vizų išimtis oficialioms delegacijoms iš Europos Sąjungos (ES) valstybių narių, taip pat Norvegijos, Islandijos, Šveicarijos ir Lichtenšteino. Sugriežtintas dokumentų pateikimo procesas ir panaikinta supaprastinta daugkartinių vizų išdavimo tvarka pareigūnams ir žurnalistams. Dekretu taip pat nurodyta Užsienio reikalų ministerijai ir kitoms žinyboms nuspręsti dėl individualių atvykimo apribojimų užsienio piliečiams, „kurie vykdo nedraugiškus veiksmus prieš Rusiją“.

Reaguodama į Vakarų sankcijas, praėjusį mėnesį Maskva išplėtė „nedraugiškų“ šalių sąrašą, įtraukdama visas 27 ES valstybes, JAV ir Didžiąją Britaniją.

ES įvedė sankcijas daugeliui Rusijos pareigūnų, įskaitant V. Putiną ir jo užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, ir uždarė savo oro erdvę Rusijos oro transporto bendrovėms. Blokas taip pat uždraudė Rusijos valstybinių žiniasklaidos priemonių RT ir „Sputnik“ transliacijas, apkaltinęs jas dalyvavimu Kremliaus „manipuliacinėje operacijoje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją