Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) jau paskelbė, kad aptiko įrodymų apie Rusijos kariuomenės įvykdytus karo nusikaltimus prieš Ukrainos civilius.

HRW nurodė, kad tokių atvejų užfiksuota Černihive, Charkive ir Kyjive.
„Šie atvejai prilygsta nenusakomam tyčiniam žiaurumui ir smurtui prieš Ukrainos civilius“, – teigė HRW Europos ir Vidurio Azijos padalinio vadovas Hughas Williamsonas ir pridūrė, kad jie turi būti tiriami kaip karo nusikaltimai.

Pasak H. Williamsono, tarp jų – vienas pakartotinio išprievartavimo atvejis, du egzekucijos atvejai ir dar keli neteisėto smurto bei grasinimų civiliams atvejai.

„Kariai taip pat susiję su civilių turto plėšimu, įskaitant maistą, rūbus ir malkas. Tai įvykdę žmonės atsakingi už karo nusikaltimus“, – pridūrė jis.

Delfi publikuoja nepridengtas nuotraukas iš Ukrainos teritorijų po Rusijos atsitraukimo. Jose – tai, ką po savęs paliko sužvėrėję rusų kariai. Įspėjame, kad kadrai gali šokiruoti:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)