Anot J. Trudeau, jis Indonezijos prezidentui Joko Widodo, vadovausiančiam didžiųjų ekonomikų susitikimui lapkričio mėnesį, pasakė, kad Rusijos prezidento dalyvavimas būtų „itin sunkus mums ir neproduktyvus G-20“.

„Tai būtų didelė problema daugeliui šalių, įskaitant Kanadą“, – Otavoje žurnalistams sakė J. Trudeau.

Jis paaiškino, kad G-20 viršūnių susitikimuose kalbama apie tai, „kaip vadovaujame ekonominiam augimui pasaulyje ir jį skatiname“.

„Rusija savo neteisėta invazija į Ukrainą nubraukė ekonominį augimą visiems visame pasaulyje ir niekaip negali būti konstruktyvi partnerė mums sprendžiant Rusijos neteisėtos invazijos į Ukrainą išprovokuotą krizę“, – sakė jis.

„Esmė ta, kad... Vladimiras Putinas negali tiesiog įprastai sėdėti prie stalo, tarsi viskas būtų gerai, nes nėra gerai, ir tai jo kaltė“, – pridūrė J. Trudeau.

JAV prezidentas Joe Bidenas anksčiau sakė pritariantis tam, kad Rusija būtų pašalinta iš G-20. Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas taip pat sakė, kad V. Putinui turėtų būti uždrausta dalyvauti šios didžiųjų ekonomikų grupės viršūnių susitikime Balyje.

Tačiau Brazilija ir Kinija tam nepritaria, o Indonezija sakė, kad išliks „nešališka“.

Praėjusią savaitę Maskvos pasiuntinys Džakartoje sakė, kad V. Putinas planuoja dalyvauti susitikime.

Tačiau dėl to spręs visos G-20 narės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės