„Visos gelbėjimo tarnybos išvažiavo į incidento vietą. Imamasi priemonių gaisrui gesinti. Apie jo priežastis ir nukentėjusiuosius, jei jų yra, pranešiu vėliau“, - parašė jis.

Rusijos Belgorodo sritis ribojasi su Ukrainos Charkivo sritimi.

Kiek vėliau V. Gladkovas apkaltino Ukrainą įsiveržus į jų teritoriją.

Neva gaisrą naftos bazėje Belgorode sukėlė dviejų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnių, įskridusių į Rusijos teritoriją, smūgis.

„Gaisras naftos bazėje kilo dėl smūgio iš dviejų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnių, kurie įskrido į Rusijos teritoriją nedideliame aukštyje. Aukų nėra“, – parašė jis.

Ukrainos pareigūnai kol kas nepateikė komentarų apie įvykius Belgorode.

Jei paaiškės, kad ataką surengė ukrainiečiai, tai bus pirmasis kartas nuo karo pradžios, kai Ukrainos pajėgos dėl antskrydžio kirto sieną su Rusija, ir bus interpretuojama kaip didelis Maskvos pažeminimas, rašo „Sky News“.

Net neabejojama, kad incidento simbolinė svarba Ukrainoje taps savotiška proga švęsti.

Ekspertai reiškia nuostabą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgų nesugebėjimo kare pasiekti dominavimo ore, kai kurie netgi tikina, kad ši ataka – pirmasis antskrydis Rusijos teritorijoje nuo pat Antrojo pasaulinio karo.

Prorusiškuose „Telegram“ kanaluose stebimasi, kodėl niekas nesaugo sienos ir jau svarstoma, koks bus Rusijos atsakas į neva Ukrainos surengtą ataką.

Tuo metu UNIAN savo „Telegram“ kanale rašo, kad tikėtina, jo ataką surengė pati Rusija. Pasak leidinio, „Ka-52“ sraigtasparnių, kuriais neva atakuota naftos bazė, Ukrainoje nėra.

Tiesa, viename vaizdo įrašų aiškiai matyti praskrendantys atakos sraigtasparniai „Mi-24“.


Kiek vėliau penktadienį pranešta, kad Belgorode be naftos bazės nukentėjo ir spaustuvė. Jos direktorė tvirtina, kad pastatas per Ukrainos pajėgų surengtą antskrydį smarkiai apgadintas. Spaustuvė įsikūrusi visai kitame miesto gale, nei naftos bazės.

„5.30 val. ryto nugriaudėjo sprogimas. Paskui paskambino savininkas ir pranešė apie antskrydį, sakė, kad apgadintas pastatas. Nukentėjo biuras. Spaustuvės teritorijoje guli raketos liekanos“, – „Interfax“ sakė direktorė.

UNIAN primena, kad prieš keletą dienų šaudmenų sandėlyje Belgorodo srityje nugriaudėjo galingas sprogimas. Kaip teigė Rusijos pareigūnai, jo priežastis – saugumo taisyklių pažeidimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)